Sandblæsning Hjælp til PC Hobby Links Køb & salg Pillefyr

 Startside Referencer. Index E-mail Privat Login


 

 

 

 

 

 

 

 

 Installation af et simpelt netværk

 

Indsæt og netværkskortet i computeren, og tænd for den. Hav din Windows CD-ROM klar i nærheden. Windows skulle nu findekortet, og spørge efter drivere til kortet. Du får det bedste resultat hvis du henter de nyeste drivere fra producentens hjemmeside. Du kan dog også bruge Windows standart drivere, og det virker ofte også fint.

Åbn nu Kontrolpanelet, og dobbeltklik på ikonet "Netværk". Windows har sandsynligvis allerede installeret nogle netværksprotokoller, men nok ikke alle dem du skal bruge. Du kan installere flere protokoller og serviceprogrammer ved at trykke på "Tilføj..." og installere det nødvendige, hvilket er følgende:

  • Klient til Microsoft-netværk
  • [Dit netværks korts navn]  (det finder du i kontrolpanelet; se under system"; åbn "Netvork adapters"
  • IPX/SPX-kompatibel protokol
  • TCP/IP -> [Dit netværks korts navn]
  • Fil og printerdeling til Microsoft-netværk

Hvis der står andre ting på listen der ikke indeholder navnet på dit modem kan du fjerne dem, ved at markere dem og tykke på knappen "Fjern...".

Nu markere du punktet "TCP/IP -> [Dit netværks korts navn]" og trykker på knappen "Egenskaber". Så klikker du på fanebladet "IP-adresse", og vælg punktet "Angiv en IP-adresse", hvis det ikke allerede er valgt. Nu skal du skrive "255.255.255.0" i kassen der hedder "Undermaske". Dette tal skal være det samme på alle computere på netværket.

Nu skal du angive en IP-adresse. Dette skal være et unikt nummer på hver computer, dvs. der må ikke være andre computere på netværket der har det i forvejen. Hvis du på et senere tidspunkt er nød til at ændre dette, så der ikke opstår en konflikt (det svare til, at postbudet skal aflevere et brev, men der er to postkasser med samme nummer og navn - et intelligent postbud banker måske på for at aflevere det, men en computer gør bare ikke noget). Hvis computeren skal sluttes til et større netværk, skal du kontakte netværksadministratoren, for at få en IP-adresse tildelt. Hvis du er din egen netværksadministrator, kan du f.eks. benytte IP-adresserne 192.168.0.1, 192.168.0.2 osv. op til 192.168.0.254. Tryk på OK knappen.

Vælg nu fanen "Identifikation". Her skal du give din computer et navn - det er det andre på netværket vil kunne se - samt skrive navnet på computerens arbejtsgruppe. Navnet på arbejtsgruppen skal være det samme på alle computerene på netværket. Så skal du vælge fanen "Adgangskontrol", og vælge "Adgangskontrol på shareniveau", og endelig skal du klikke på knappen "OK". Du vil muligvis blive bedt om at indsætte Windows CD-ROM'en, hvilket du skal gøre, og når du bliver bedt om at genstarte computeren, skal du gøre det (oftest gør du det ved at svare "Ja" til spørgsmålene).

Når computeren er genstartet, skulle du blive bedt om at skive et brugernavn og en adgangskode. Du kan f.eks. skrive dit eget navn som brugernavn, og skal ikke skrive nogen adgangskode. Du kan finde de andre computere på netværket, ved at dobbeltklikke på mappen "Andre computere" på Skrivebordret, eller vælge den i Windows Stifinder.

 

Lidt om kabler:

Hvis du har et såkaldt coax-kabel (stikket er rundt og ligner et TV-antenne stik), skal du huske at benytte det såkaldte T-stykke på netkortet, og i de ender hvor der ikke sidder noget netværkskabel, skal der sidde en såkaldt "terminator". Hvis T-stykke og terminator ikke følger med netkortet, kan du købe dem forholdsvis billigt ved de fleste computerbutikker.

Hvis kablet er af twisted-pair typen (stikket ligner en forstørret udgave af det i et modem), vil det kabel der følger med netkortet (hvis der følger et med) oftest være et standardkabel, som bruges på netværk med mere end to computere. Hvis du skal bruge det på net netværk med mere end to computere (de forbindes så via et såkaldt "hub") er alt OK, men hvis du kun vil forbinde to computere, skal kablet være med "crossover", altså et "twisted-pair crossover" kabel. Dette må du ud og købe, og hvis det ikke skal være alt for langt, er prisen også ganske overkommelig. Det er dog ikke alle computerbutikker der har det, så ser de underlige ud i hovedet når du beder om det, og prøver at prakke dig et almindeligt TP kabel (Twisted Pair) på, så prøv en anden forhandler. Du kan prøve at finde en på http://www.909edbpriser.dk (vælge menupunktet "PC Hardware", så "Kabler", og når du finder det TP crossover kabel du vil have, så tryk på "Top 10")

 


Dette site er designet til en opløsning på 1024 x 768 eller højere. Desuden kræves det at Browseren understøtter Java

Webhost:  wannafind.dk
Copyright © 2004 JN Sandblæsning
Senest opdateret: 09. marts 2005 00:00